Τι είναι το Trigger Point Therapy και πως εφαρμόζεται;

line middle

Είναι μια τεχνική για αντιμετώπιση και απενεργοποίηση των μυϊκών σημείων πυροδότησης πόνου (Trigger Points) με χρήση ισχαιμικές πιέσεις από τα δάκτυλα του θεραπευτή ή χρήση κατάλληλων εργαλείων.

Πως ενεργοποιούνται τα trigger points και δίνουν πόνο; 

line middle

Καταρχήν τα σημεία αυτά βρίσκονται πάνω σε οποιοδήποτε μυ στο σώμα μας και είναι εντοπισμένα σε συγκεκριμένες περιοχές πάνω στους μύες. Ενεργοποιούνται συνήθως με μικροτραυματισμούς που δεν αντιμετωπίστηκαν ή με έντονες συσπάσεις των μυών ή με μια «κακή συνήθεια» στην στάση ή στην εργασία. Τα trigger points μπορεί να δώσουν πόνο τοπικό ή και αντανακλαστικό σε άλλο σημείο.

Είναι το αποτέλεσμα της θεραπείας μόνιμο; 

line middle

Μόνο εάν ο πόνος οφείλεται αποκλειστικά στην ύπαρξη trigger points. Ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί και πάλι πόνος στην περιοχή, εάν ενεργοποιηθεί εκ νέου ο μηχανισμός που τον προκάλεσε. Για παράδειγμα, εάν ο ασθενής μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας καταπονεί έντονα το σώμα του, περπατά με λάθος τρόπο, κάνει λάθος κινήσεις ή δεν γυμνάζεται, το σημείο ή τα σημεία πυρο¬δότησης πόνου μπορούν να ενεργοποιηθούν ξανά. Για το λόγο αυτό, ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του θεραπευτή του.

 

trigger point001 trigger point002 trigger point001

 

 clock white 
Ωράριο λειτουργίας 
Δευτέρα  Τρίτη  Tετάρτη Πέμπτη Παρασκευή 
9:00 - 12:00  και  16:00 - 20:00 

calendar 
Κλείστε ραντεβού 

210 4622054
Φόρμα επικοινωνίας   Άμεση κλήση

Επικοινωνία
line middle

Κέντρο Οστεοπαθητικής & Φυσικοθεραπείας
LOCATION2Καλοκαιρινού 57Α, Κερατσίνι 18756
odigiesΟδηγίες πρόσβασης Κερατσίνι - Χάρτης
MAIL2This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.