Δρίβα Αναστασία
Φυσικοθεραπεύτρια, ΜΤ, MDT, Auriculotherapy Expert

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά το 1979.

Αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Πειραιά και σπούδασε στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας, από όπου αποφοίτησε το 2003.

Εργάζεται ως φυσ/τρια από το 2000 και το 2005 ίδρυσε κέντρο φυσικοθεραπείας στο Κερατσίνι. Από το 2014 είναι συνιδιοκτήτρια στο κέντρο φυσικοθεραπείας Rest & Flex.

Μετεκπαιδεύτηκε στις τεχνικές Manual Therapy και McKenzie. Παράλληλα έχει επιμορφωθεί σε μεθόδους αξιολόγησης, αποκατάστασης και θεραπείας, όπως Trigger Point Therapy, Medical Taping και εναλλακτικές μορφές μάλαξης.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας και της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας με επιστημονικό έργο:

“Η επίδραση της θερμότητας στον κολλαγόνο ιστό”
“Ισχίο, οστεολογία & κατάγματα, σύνδεσμοι & κακώσεις, μυολογία, νεύρωση μυών, πρακτικές προσπελάσεις”
 “Πρόγνωση στην ιδιοπαθή σκολίωση”
 “Χαρακτηριστικά κλινικής εικόνας ασθενών με αριστερή πυραμιδική συνδρομή & δεξιά ημιπληγία”
 “Χειρουργική αντιμετώπιση της ρήξης του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου του γόνατος- επιλογή είδους αυτομοσχεύματος, πρόγραμμα αποκατάστασης”

Είχε την χαρά να συμμετέχει εθελοντικά ως προσωπικό φυσικοθεραπείας στους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Κέντρο Κανόε Καγιάκ Σλάλομ του Ελληνικού και στους παραολυμπιακούς αγώνες του ίδιου έτους στις εγκαταστάσεις του Χάντμπολ για τυφλούς στο Παλαιό Φάληρο.

Ευαισθητοποιημένη ιδιαίτερα στο θέμα του πόνου, όχι μόνο σαν σύμπτωμα αλλά και σαν νόσο, θέλησε να ασχοληθεί σε βάθος με τρόπους αντιμετώπισης του. Το 2012 εξειδικεύτηκε στον ωτοβελονισμό και στην εφαρμογή του στην αναλγησία καθώς και στην παράλληλη εφαρμογή ηλεκτροβελονισμού.

Της αρέσει πολύ το διάβασμα, το σινεμά, τα ταξίδια, αν και τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνος της τον γεμίζει με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τις δυο της κόρες.

Κουράκος Βασίλειος
Οστεοπαθητικός DO Φυσικοθεραπευτής, MDT, MΤ BodyGeometry Fit Expert and Retul Expert

kourakos2019

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Βούλα Αττικής.

Είναι απόφοιτος του ΑΤΕΙ Αθηνών τμήματος Φυσικοθεραπείας το 2002 και εργάζεται ως φυσικοθεραπευτής μέχρι και σήμερα στο ιδιόκτητο Φυσικοθεραπευτικό Κέντρο “Rest&Flex”.

Έχει κάνει δυο εξειδικεύσεις στην φυσικοθεραπεία, στην τεχνική McKenzie και στο Manual Therapy (χειροπρακτική).

Επίσης έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόζει βελονισμό (dry needling), trigger point therapy, KinesioTaping και άλλα.

Από το 2016 είναι ο επίσημος εκπαιδευτής για το προϊόν 3TOOL στην Ελλάδα.

Η γνωσιακή και επιστημονική του ανησυχία όμως τον ώθησε να σπούδασε οστεοπαθητική στo πανεπιστήμιο OSD Αμβούργο Γερμανίας (2014-2018). Ένα πενταετές πρόγραμμα σπουδών με ατελείωτο διάβασμα ανατομίας, φυσιολογίας, παθολογίας και θεραπείας.

Ενεργή δράση σε όλα τα συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια πάνω στον χώρο της φυσικοθεραπείας με επιστημονικό έργο:

“Laser στην Φυσικοθεραπεία: Μύθος ή Πραγματικότητα;”  
“Ψυχολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν την εφαρμογή της φυσικοθεραπείας”
“Ακινητοποίηση - Επίδραση στο μυ”
“Πρόγνωση Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου”
 "Ποδηλασία:  Άσκηση ή Τραυματισμός;”
“Πέλμα και Τρέξιμο”

“Αθλητική Μάλαξη”

“Αυτομάλαξη”

Ενεργή δράση και στην οστεοπαθητική, με κορύφωση το Ευρωπαϊκό συνέδριο οστεοπαθητικής στο Βερολίνο Γερμανίας (2015)

Συστηματικά αρθρογραφεί είτε σε περιοδικά είτε στο διαδίκτυο με φυσικοθεραπευτικά θέματα γύρω από το τρέξιμο, κολύμβηση, ποδηλασία κλπ.

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας, της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας, της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρίας Αλγολογίας, καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Οστεοπαθητικής.

Το 2010 εκπαιδεύτηκε στο πρόγραμμα BodyGeometry Fit (ειδικό πρόγραμμα εργονομικής εφαρμογής αναβατών πάνω στο ποδήλατο) στο SBCU στο Morgan Hill, California USA (Basic course) και το 2011 (Advanced course) και το 2014 στο Holzkirchen της Γερμανίας απέκτησε την επάρκεια καθηγητού και πλέον εργάζεται και ως BodyGeometry Fit Expert.

Το 2016 μετά την συνένωση του BodyGeometry Fit με την Retul, εκπαιδεύτηκε και στο πρόγραμμα Retul στην Γερμανία, και το 2018 στην Σλοβενία απέκτησε και την επάρκεια του προγράμματος Retul.

Το Retul Center που διευθύνει βρίσκεται στην εταιρία Kassimatis Cycling στον Πειραιά, που είναι μέσα στα 3 καλύτερα στην Ευρώπη.

Για πληροφορίες: kassimatiscycling.gr/body-geometry

Ο εθελοντισμός είναι μια προσωπική του ικανοποίηση. Το 1999 και το 2004 η συμμετοχή του ως φυσικοθεραπευτής στο αγώνα Σπάρταθλον, και το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού στο τμήμα υδροθεραπείας και θεραπευτικής πισίνας.

Από το 2010 συμμετέχει είτε οργανωτικά είτε ως φυσικοθεραπευτής σε αγώνες ποδηλασίας και τρεξίματος.

Η ποδηλασία, η κολύμβηση, ο μοτοσυκλετισμός, τα ταξίδια, η κιθάρα, κ.α. είναι μέρος του δυστυχώς περιορισμένου ελεύθερου χρόνου του.

Η συνεχής επιμόρφωση και ενημέρωση πάνω στο επάγγελμα του, καθώς και η τελειομανία του είναι στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Καλογυρά Κασσάνδρα
Φυσικοθεραπεύτρια, Blackroll Trainer, cad Clinical Pilates

kassandra 1Γεννήθηκε το 1993 στην Κεφαλονιά, όπου και μεγάλωσε.

Το 2015 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα φυσικοθεραπείας ΤEI Αθήνας και από το 2016 αποτελεί μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας.

Αμέσως μετά ξεκίνησε τη συνεργασία με το φυσικοθεραπευτικό κέντρο Rest & Flex, όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα.

Παρακολουθεί τα συνέδρια και τις ημερίδες που αφορούν τον κλάδο. Έχει πιστοποιηθεί ως Blackroll Trainer και έχει ειδικευθεί στην εφαρμογή ξηράς βελόνας (Trigger Point Therapy/Dry Needling).

Της αρέσει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της, καθώς συνεχίζει να εκπαιδεύεται στη θεραπευτική άσκηση με τη μέθοδο Clinical Pilates η οποία βοηθάει στην βελτίωση σταθεροποίησης και ελέγχου ολόκληρου του σώματος, και σήμερα αποτελεί το gold standard για την αποτελεσματική συντηρητική και οπωσδήποτε μετεγχειρητική αντιμετώπιση προβλημάτων της Σ.Σ.

Στα γενικά ενδιαφέροντά της ανήκουν το διάβασμα, διάφορες αθλητικές δραστηριότητες καθώς και τα ταξίδια.


  Συμβουλές  Η φυσικοθεραπεία Συχνές Ερωτήσεις  
                         
  Περισσότερα Περισσότερα Περισσότερα  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Καλοκαιρινού 57Α & Λεωφ. Δημοκρατίας
Κερατσίνι, Τ.Κ.: 18756

Xάρτης


ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

Τηλ./Φαξ: 2104622054

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επικοινωνία