Τι είναι το sport massage;

line middle

athleticmassage002Η μάλαξη στους αθλητές αποτελεί πολύ βασικό κομμάτι της προπόνησης. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη οξέων και χρόνιων τραυματισμών, για την αποκατάσταση, για τη μείωση του μυϊκού πόνου, για την βελτίωση της απόδοσης, και για τη θεραπεία των αθλητικών κακώσεων. Το μασάζ στον αθλητισμό μπορεί να εφαρμοστεί πριν, ενδιάμεσα και μετά από κάθε αγώνα.

Το αθλητικό μασάζ βοηθά στο να διατηρούνται οι μύες σε καλή κατάσταση ελαστικότητας και θρεπτικότητας. Σε περιόδους έντονης προπόνησης το σώμα του αθλητή δεν προλαβαίνει να συνέλθει τελείως και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσής του, δηλαδή υπερκόπωση. Το αθλητικό μασάζ μειώνει την μυϊκή δυσφορία, μειώνει τον πόνο που προκαλεί το γαλακτικό οξύ, προωθεί την τοπική και γενική χαλάρωση των μυών μετά την άσκηση.

Γενικά, είναι η πιο κατάλληλη τεχνική για την αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων, βοηθάει στο να διατηρούνται οι ιστοί σε καλή κατάσταση, διότι κινητοποιεί όλους τους ιστούς που εμπλέκονται στην κίνηση, επιταχύνει την επούλωση, ενισχύει την ελαστικότητα και βελτιώνει το εύρος κίνησης. 

Και με ποια συχνότητα πρέπει να κάνω;

line middle

athleticmassage002Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συχνότητα αλλά αυτό προκύπτει από την συχνότητα και την ένταση των προπονήσεων και την φάση της προετοιμασίας του αθλητή, δηλαδή έχουμε πιο αυξημένη συχνότητα σε περίοδο αγώνων ή έντονης προπόνησης. Ο θεραπευτής γνωρίζοντας το σώμα του αθλητή μετά από μερικές συνεδρίες είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο συχνά θα χρειάζεται

Συνήθως στην συνεδρία του αθλητικού μασάζ περιλαμβάνονται και διατάσεις με την βοήθεια του θεραπευτή.

Σημαντικό: ΔΥΝΑΤΟΣ ΜΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ ΜΥΣ

 

athlitiko masaz 7375

 athlitiko masaz

 clock white 
Ωράριο λειτουργίας 
Δευτέρα  Τρίτη  Tετάρτη Πέμπτη Παρασκευή 
9:00 - 12:00  και  16:00 - 20:00 

calendar 
Κλείστε ραντεβού 

210 4622054
Φόρμα επικοινωνίας   Άμεση κλήση

Επικοινωνία
line middle

Κέντρο Οστεοπαθητικής & Φυσικοθεραπείας
LOCATION2Καλοκαιρινού 57Α, Κερατσίνι 18756
odigiesΟδηγίες πρόσβασης Κερατσίνι - Χάρτης
MAIL2This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.