Τα πέλματα αποτελούν τη βάση του ανθρώπινου σώματος. Σε αυτά πέφτει όλο το βάρος του σώματος με αποτέλεσμα να καταπονούνται καθημερινά, οπότε η επιμελής φροντίδα και προστασία τους μας προφυλάσσει από δυσάρεστες καταστάσεις και μας βοηθά να έχουμε υγιή και ξεκούραστα πόδια.

Η μελέτη των κάτω άκρων παρουσιάζει πολυπλοκότητα, διότι σε αυτό καλούνται να συνδυαστούν 26 οστά να επιτελέσουν συνδυαστικές λειτουργίες όπως βάδιση, τρέξιμο και να μεταφέρουν με αρμονικό τρόπο το βάρος του σώματος. Εδώ θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και το σώμα του ανθρώπου αν είναι υπέρβαρος ή έχει σκελετικές ανωμαλίες κλπ. , καθώς και το έδαφος που γίνεται η μεταφορά του φορτίου (άσφαλτο, χώμα, άμμος κλπ). 

Όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα στους αθλητικούς χώρους, συναντάμε άτομα να έχουν εφαρμόσει πάνω στο σώμα τους έγχρωμες ταινίες. Αυτό ονομάζεται kinesiotaping.
Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 1970 από τον Ιαπωνέζο χειροπρακτικό και κινησιολόγο Dr. Kenzo Kase, ο οποίος δεν στάθηκε στη σκέψη ότι το δέρμα είναι μόνο το εξωτερικό μας περίβλημα, αλλά αναγνώρισε συγκεκριμένα τη λειτουργία του δέρματος, ως το μεγαλύτερο αντανακλαστικό όργανο του σώματος.

Μάλαξη. Κάντο μόνος σου.

Σε προηγούμενη αρθρογράφηση αναπτύξαμε τις ευεργετικές ιδιότητες της μάλαξης και την χαλάρωση των ιστών και ότι δεν είναι πολυτέλεια η μάλαξη αλλά ανάγκη πραγματική των αθλούμενων. Βέβαια επειδή οικονομικά δεν είμαστε στα καλύτερα μας, υπάρχει η δυνατότητα με την χρήση ειδικών εργαλείων να κάνουμε μάλαξη στους ιστούς μόνοι μας.

Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας έχω χρησιμοποιήσει σχεδόν όλα τα βοηθήματα. Όλα τα βοηθήματα είναι καλά, απλά κάποια είναι καλύτερα και ευκολότερα στην χρήση, πάντα σε σχέση με το κόστος. Έτσι ξεχωρίζω δυο για την αυτομάλαξη. Το ένα είναι το foam roller και το άλλο είναι το 3Tool.

 clock white 
Ωράριο λειτουργίας 
Δευτέρα  Τρίτη  Tετάρτη Πέμπτη Παρασκευή 
9:00 - 12:00  και  16:00 - 20:00 

calendar 
Κλείστε ραντεβού 

210 4622054
Φόρμα επικοινωνίας   Άμεση κλήση

Επικοινωνία
line middle

Κέντρο Οστεοπαθητικής & Φυσικοθεραπείας
LOCATION2Καλοκαιρινού 57Α, Κερατσίνι 18756
odigiesΟδηγίες πρόσβασης Κερατσίνι - Χάρτης
MAIL2This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.